Leer ons kennen

Steun ons
  • Verspreiding van Gods Woord
  • Projecten in het buitenland
  • Christelijke geschriften

Maak kennis met het Deputaatschap Bijbelverspreiding

DB_Thema1_Themafoto1.jpg

Het Deputaatschap Bijbelverspreiding draagt zorg voor de verspreiding van Gods Woord. Op dit moment lopen er vele projecten in het buitenland. We hopen dat deze in de toekomst ook nog realiseerbaar zijn. Dit is mogelijk als meer mensen, waaronder jongeren, ons leren kennen en bereid zijn ons te steunen. In deze blogs kunt u lezen, wie we zijn, wat we doen en hoe u ons kunt steunen.

Het Deputaatschap Bijbelverspreiding: van 1971 tot nu

Het Deputaatschap Bijbelverspreiding bestaat al bijna 50 jaar. In 1971 is het ingesteld door de Generale Synode. Een van de eerste leden was ds. L. Blok. Toentertijd hield het Deputaatschap zich onder andere bezig met de ondersteuning van christelijke hulpverlening en hulporganisaties, waaronder The Blythwood Tract Society uit Schotland. Inmiddels houden we ons al jaren wereldwijd bezig met de verspreiding van Gods Woord.

Evangelisatie in Ghana, Rusland en India

Afgelopen zomer is Het Deputaatschap Bijbelverspreiding naar Ghana gereisd voor de bijbelconferentie. Ook algemeen secretaris D. Harkes en ds. Sonnevelt waren hierbij aanwezig. “We organiseren om het jaar een conferentie in Ghana. Deze bijeenkomst duurt 3 dagen en bestaat voornamelijk uit lezingen. Iedere lezing wordt afgesloten met een quiz en aan het eind krijgen de deelnemers een certificaat. De Ghanese dominee Ferguson leidde de conferentie. De gesprekken tussen ds. Sonnevelt en ds. Ferguson waren erg bijzonder. Hieruit bleek dat onze gemeentes erg veel op elkaar lijken. Zo bieden we elkaar veel ondersteuning bij ons geloof”, vertelt Harkes.

Steun ons

Vul hieronder uw gegevens in en maak uw gift over via iDeal.


euro

"Christelijke geschriften laten we in diverse talen vertalen en drukken of digitaliseren."

"In de loop der jaren hebben we met name netwerken opgebouwd in Ghana, Rusland en India."

"In een aantal gebieden in Rusland, met name Siberië, circuleren lijsten met nummers van onze boeken die besteld kunnen worden."

Als we er zijn laten buurtbewoners weten dat ze het erg waarderen dat we ervoor zorgen dat zij ook de christelijke lectuur kunnen aanschaffen. Helaas heeft de boekwinkel in Ghana het niet altijd even makkelijk.

Steun ons

DB_Thema1_Themafoto2-2.jpg

Zo ziet Het Deputaatschap Bijbelverspreiding de toekomst

Het is belangrijk dat Gods Woord nog verder wordt verspreid. Het Deputaatschap Bijbelverspreiding doet er alles aan om dit te bereiken. Zo is mevrouw B. van der Schoot zeer actief in India, waar meer dan een miljard mensen wonen. Zij is werkzaam voor het digitaal lectuurproject waarin de Bijbel, christelijke folders en lectuur worden vertaald in het Telugu. Daarnaast streeft zij ernaar om de geschriften te vertalen in het Hindi, Tamil en Bangla. Zo krijgt Gods Woord toegang tot grote groepen Indiërs.

Steun ons

Vul hieronder uw gegevens in en maak uw gift over via iDeal.


euro

Het Deputaatschap Bijbelverspreiding: van 1971 tot nu

DB_Thema1_Blog3Foto1-2.jpg24 mrt Het Deputaatschap Bijbelverspreiding bestaat al bijna 50 jaar. In 1971 is het ingesteld door de Generale Synode. Een van de eerste leden was ds. L. Blok. Toentertijd hield het Deputaatschap zich ... lees verder
Scroll naar boven