« Terug

Het Deputaatschap Bijbelverspreiding: van 1971 tot nu

DB_Thema1_Blog3Foto1-2.jpg24 mrt

Het Deputaatschap Bijbelverspreiding bestaat al bijna 50 jaar. In 1971 is het ingesteld door de Generale Synode. Een van de eerste leden was ds. L. Blok. Toentertijd hield het Deputaatschap zich onder andere bezig met de ondersteuning van christelijke hulpverlening en hulporganisaties, waaronder The Blythwood Tract Society uit Schotland. Inmiddels houden we ons al jaren wereldwijd bezig met de verspreiding van Gods Woord.

Bijbelverspreiding wereldwijd

In veel landen is er behoefte aan zuivere bijbelvertalingen, belijdenisgeschriften, christelijke kinder- en jeugdlectuur en bijbelcursussen. Deze christelijke geschriften laten we in diverse talen vertalen en drukken of digitaliseren. In de loop der jaren hebben we met name netwerken opgebouwd in Ghana, Rusland en India.

DB_Thema1_Blog1Foto2.jpg

Steun ons

Vanaf de jaren 80 werd het Deputaatschap Bijbelverspreiding zeer actief in Ghana. Ds. C. Harinck, destijds predikant in Dordrecht, richtte daar een commissie op. Dankzij de contacten die ds. C. Harinck met de Blythwood Tract Society had, kwam Het Deputaatschap Bijbelverspreiding zo in aanraking met bijbelcursuswerk. Later, in 1994, openden we in de hoofdstad Accra een christelijke boekwinkel. De Ghanese bevolking kan daar tot op de dag van vandaag bijbels, kinderbijbels en bijbelgetrouwe lectuur kopen. Ook leerden we christelijke vertalers kennen in Rusland en India die graag Gods Woord willen verspreiden onder hun bevolking. Sinds enige tijd hebben we samen met Deputaatschap voor Israël een project opgezet om online e-boeken te publiceren. Dit alles kan alleen worden gerealiseerd dankzij een toegewijd bestuur en achterban.

Het bestuur

Op dit moment heeft ons bestuur 8 zeer toegewijde leden die gekozen zijn door de Generale Synode. Het bestuur is samengesteld uit 5 dominees en 3 leden met andere achtergronden. Iedereen heeft zijn eigen taak. Ds. L. Blok is sinds vele jaren de voorzitter.

Vindt u het ook belangrijk dat zoveel mogelijk mensen Gods Woord leren kennen? Wij kunnen altijd giften gebruiken om ons werk mogelijk te maken en uit te breiden. Op deze pagina kunt u daar meer over lezen.

Steun ons

« Terug

Scroll naar boven