« Terug

Evangelisatie in Ghana, Rusland en India

PBF_HighRes_Deputaatschap-Bijbelverspreiding-GG-8.jpg09 apr

Afgelopen zomer is Het Deputaatschap Bijbelverspreiding naar Ghana gereisd voor de bijbelconferentie. Ook algemeen secretaris D. Harkes en ds. Sonnevelt waren hierbij aanwezig. “We organiseren om het jaar een conferentie in Ghana. Deze bijeenkomst duurt 3 dagen en bestaat voornamelijk uit lezingen. Iedere lezing wordt afgesloten met een quiz en aan het eind krijgen de deelnemers een certificaat. De Ghanese dominee Ferguson leidde de conferentie. De gesprekken tussen ds. Sonnevelt en ds. Ferguson waren erg bijzonder. Hieruit bleek dat onze gemeentes erg veel op elkaar lijken. Zo bieden we elkaar veel ondersteuning bij ons geloof”, vertelt Harkes.

Evangelisatie in Ghana

Naast de conferentie brachten we een bezoek aan onze boekwinkel in Ghana. Deze vervult ook een grote rol bij de evangelisatie in Ghana. Hier kunnen christenen de Bijbel kopen en bijbelgetrouwe lectuur van bekende theologen. De bijbelverklaring van Matthew Henry en de kinderbijbel van H. van Dam zijn bijvoorbeeld erg gewild. “Als we er zijn laten buurtbewoners weten dat ze het erg waarderen dat we ervoor zorgen dat zij ook de christelijke lectuur kunnen aanschaffen. Helaas heeft de boekwinkel in Ghana het niet altijd even makkelijk. De economie in Ghana gaat achteruit. Daarom heeft niet iedereen geld voor boeken.”

Steun ons

DB_Thema1_Blog2Foto2.jpg

Evangelisatie in Rusland

In een aantal gebieden in Rusland, met name Siberië, circuleren lijsten met nummers van onze boeken die besteld kunnen worden. Deze boeken hebben we laten vertalen in het Russisch. Alle vertalingen worden vervolgens in Nederland gecontroleerd op zuiverheid, gedrukt en vanuit ons pakhuis in Genemuiden verstuurd naar de juiste bestemmingen.

Evangelisatie in India

Vanaf 2002 dragen we ook zorg voor de evangelisatie in India. Daar worden onze boeken onder andere vertaald in het Telugu. Mevrouw B. van der Schoot, medewerker van het Deputaatschap, houdt zich hiermee bezig. We mogen echter geen boeken invoeren in India. Deze moeten ter plekke worden gedrukt. Inmiddels hebben we een Indiaas netwerk opgebouwd dat dat voor ons kan verzorgen. Net zoals in Ghana vindt in India om het jaar een conferentie plaats waar geïnteresseerden cursussen kunnen volgen over het Woord van God.

Onze projecten steunen?

Wilt u ook dat Gods Woord wereldwijd wordt verspreid?  Dan vragen wij u onze projecten te steunen. U kunt bijvoorbeeld een eindejaarsgift geven, maar het is ook mogelijk direct te doneren via de website. Hier leest u meer.

Steun ons

« Terug

Scroll naar boven