« Terug

Hoe verloopt de productie van onze boeken?

DB_Blog507 jul

Jaarlijks vertaalt en drukt het Deputaatschap Bijbelverspreiding enkele christelijke boeken en belijdenisgeschriften voor diverse landen. Ook het aantal e-books neemt aanzienlijk toe. Aan de verspreiding van onze christelijke lectuur gaat een heel proces vooraf. In dit blog bespreken we de werkzaamheden stap voor stap.

Zuivere vertalingen

Allereerst vindt de selectie plaats. Welke boeken zijn geschikt en welke niet? Vervolgens verzorgt vertaalbureau QuaTra of vertaalbureau RuthInterpres de vertaling naar het Engels. Beide bureaus zijn onder andere gespecialiseerd in de vertaling van theologische werken. Hun vertalingen zijn zeer nauwkeurig en zuiver.

De druk van de boeken

Voorheen werden de boeken alleen gedrukt, maar nu worden ze eveneens digitaal beschikbaar gemaakt, als e-book. Dit gebeurt steeds meer en het ziet ernaar uit dat dit de standaard wordt. 

Boekhandel en uitgeverij Den Hertog in Houten en Uitgeverij De Banier in Apeldoorn verzorgen de druk van de lectuur. Als de boeken voor Rusland bestemd zijn slaan we ze op in Genemuiden. De andere exemplaren gaan direct naar de boekwinkel in Ghana. Doorgaans laten we ze per schip vervoeren naar de plaats van bestemming. 

Voor India drukken we geen boeken, omdat deze niet geïmporteerd mogen worden. Het is alleen toegestaan om ze in eigen land te produceren. De Indiase uitgeverij Speiro Ministries verzorgt daar de druk en de verspreiding. Hier hebben we regelmatig contact mee. Er is om het jaar een conferentie waar nieuwe christelijke lectuur wordt gepresenteerd.

De digitalisering

Dankzij de digitalisering produceren we tegenwoordig meer e-books dan gedrukte boeken. Dit is gemakkelijker en goedkoper. In ons overzicht van 5 maart 2020 staat dat de Engelse lectuur inmiddels al 1327 keer is gedownload. Dat is een mooi aantal. Bovendien kunnen we dankzij de digitalisering boeken in veel meer talen vertalen dan voorheen. Zo komen steeds meer mensen in aanraking met Gods Woord. 
   
Wilt u meer weten over onze werkwijze, of een e-book bestellen? U kunt ons bereiken via het contactformulier of per e-mail (info@bbministry.com). We vertellen u graag meer.

« Terug

Scroll naar boven