Werkgebieden

Rusland

Sinds vele jaren vertaalt, verspreidt DBV boeken, lektuur en folders in het Russisch taalgebied. Vanuit het pakhuis in Genemuiden worden de aangevraagde boeken naar o.a. Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland, Kazachstan verzonden.

De boeken zijn werken van de Puriteinen, de Nadere Reformatie en over andere rechtzinnige theologen. Werken van o.a. de volgende personen zijn vertaald: Thomas Boston, Thomas Watson, John Bunyan, Jonathan Edwards, Wilhelmus à Brakel, W.A. Pink, S. Ferguson, B.A. Ramsbottom en ds. C. Harinck.

Om continuïteit in het vertalen te houden zijn er contacten met verschillende vertaalteams in enkele landen in het gebied. Dit vraagt een goede begeleiding en organisatie. Alle vertalingen worden in Nederland gecontroleerd op de weergave van de geestelijke strekking ten opzichte van het werk in de oorspronkelijke taal. Op enkele kleinere boekjes na worden alle uitgaven in Nederland gedrukt als een uitgave van de BBM. Enkele werken, die door andere organisaties al zijn vertaald en uitgegeven, worden in samenwerking opnieuw uitgegeven.

Via deze site kunt u deze werken downloaden. Ook kunt u deze boeken door middel van de bestelpagina kosteloos aanvragen. U ontvangt dan een pakket met boeken bij u thuis.

Russisch taalgebied

BBM legt zich in het Russisch taalgebied toe op de vertaling en verspreiding van lectuur voor ouderen en jongeren die in overeenstemming is met de Bijbel en de gereformeerde belijdenisgeschriften. Wilt u in Nederland Russische lectuur bestellen?

Bekijk de boekenlijst

Wij werken ook in:

Scroll naar boven